PODIUM 1

Presentatie podium 1: Els Hekkenberg

13:00 - 13:40  TAKE 9
Een veelzijdige elfkoppige band uit Horst aan de Maas. TAKE 9 mengt muziekstijlen in perfecte dosering. Van funk tot blues, van soul tot rock, van vroeger tot nu. Laat je verrassen!

 

14:10 - 14:40 ​SIMONS
Een aantrekkelijke mix van afwisselend 

ontroerende, humoristische, ingetogen en uitbundige liederen in folkrock stijl. Simons bestaat uit vier ervaren muzikanten, die spelen op slide)gitaar, basgitaar, mondharmonica, toetsen, accordeon en percussie. 

14:55 - 15:15 DENDRON COLLEGE SHOWACTS

Tijdens het jaarlijkse Spektakel van het Dendron College vielen Jeroen Baltussen (piano/gitaar), Maxime Baur (zang) en Bram en Mees (gitaar/zang) op. Nu presenteren deze talenten zich op een groot podium aan de rest van Horst aan de Maas.

15:30 - 15:45 IBRAHIM ALSALHANI

Twee jaar geleden vluchtte Ibrahim vanuit de Syrische hoofdstad Damascus naar Nederland. Tegenwoordig woont hij in Sevenum. Hij speelt een lied waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar en hij danst samen met andere vluchtelingen de Arabische dans Dabke.

16:15 - 16:45 STEPHANIE STRUIJK (KUKELEKU)

Singer-songwriter Stephanie Struijk, eerder bekend onder de naam Stevie Ann, speelt tijdens OP2016 een aantal nummers uit haar theatervoorstelling Nieuwe maan. In deze voorstelling staat haar roadtrip door de Verenigde Staten met Daniël Lohues centraal. Over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. Op 27 november speelt Stephanie het complete theaterprogramma bij Kukeleku in ‘t Gasthoês.

17:15 - 17:45 SLAGWERKGROEP KONINKLIJKE
HARMONIE HORST

Zeventien enthousiaste slagwerkers die in leeftijd variëren van 11 tot 54 jaar. Onder leiding van Hans Vloet geven ze een voorproefje van de jubileumshow Drums Around The World-Wake Up!, die 25 maart 2017 plaatsvindt!

18:15 - 19:00 THALAMUS

Thalamus is een psych/wave/dream-pop band die dromerige liedjes brengt met een elektronische tint. Thalamus bracht in januari 2016 haar debuut EP uit met een uitverkochte releaseshow in Poppodium Grenswerk. Zowel de releaseshow als EP Hands werd met lovende reacties ontvangen.

PODIUM 2

Presentatie podium 2: Little Steve

13:40 - 14:10 SHANTYGROEP DE MAASHAVE
Het allereerste Limburgse shantykoor 

bestaat uit ongeveer 35 leden. Shanties zijn werkliederen die vroeger aan boord van grote zeilschepen werden gezongen. Het koor wordt muzikaal ondersteund door accordeon, gitaar, banjo, mondharmonica en ankerstok (Ierse trom). 

14:40 - 14:55 BALLETSCHOOL HORST 

Meer dan veertig danseressen tussen de 6 en 25 jaar laten je zien wat Balletschool Horst allemaal te bieden heeft!

15:15 - 15:30 DANSGARDE D’N DREUMEL HORST

De dansgarde is bekend van haar optredens bij de carnavalsactiviteiten van D’n Dreumel. Maar je kunt de dansgarde ook bij andere gelegenheden en verenigingen tegenkomen, zoals nu op OP2016! 

15:45 - 16:00 DANSGARDE SEVENUM

Dansgarde Sevenum verzorgt sinds 1976, met maar liefst acht groepen, de optredens voor Carnavalsvereniging Dun Ezelskop uit Sevenum. Tegenwoordig treden ze zowel in eigen dorp als daarbuiten ook op bij diverse evenementen buiten het carnavalsseizoen en hebben ze een jaarlijkse show on stage. 

16:45 - 17:05 FROXX & OMG! FESTIVAL

Leerlingen van Dansschool Froxx dansen een eigen choreografie op een wel heel bijzonder muziekstuk. Speciaal voor OP2016 maakte feelgood music festival OMG! de track. Het nummer wordt live uitgevoerd door Nachtburgemeesters.

17:45 - 18:15 FANFARE MONTE CORONA & DJ RON VAN DEN BEUKEN PRESENT ADM

In juli 2015 speelde Fanfare Monte Corona op Extrema Outdoor, een toonaangevend dancefestival. Speciaal voor de gelegenheid werden bijzondere arrangementen van bekende dance klassiekers gespeeld op blaasinstrumenten: ADM (Acoustic Dance Music). Tijdens OP2016 doet Fanfare Monte Corona er een schepje bovenop met medewerking van DJ Ron van den Beuken en zangeres Karlijn van Dinther.

19:00 - 20:00 MUZIKANTINE

Het Muzikantine Weekend daagt muzikanten uit de gemeente uit om een weekend lang muziek met elkaar te maken. 25 muzikanten worden ingedeeld in vier nieuw samengestelde bands. Ze werken aan tenminste twee zelfgeschreven nummers en presenteren deze op het festival.

FESTIVALTERREIN

13:00 - 18:15 THEATER KLEINKUNST - GEWOON DOEN

Straattheater van Theater Kleinkunst, een theaterwerkplaats die al meer dan vijftien jaar theatervoorstellingen met acteurs met en zonder beperking maakt.

14:55 - 17:45 SALIVETTE

Een straattheatergroep uit Horst aan de Maas die met muziek en humor de zaak op stelten zet. Ook is er ruimte voor humor en mimiek en grappen en grollen waarbij het publiek betrokken wordt.

GEHELE DAG: PADXPRESS KIDS AREA

Voor alle kinderen die de MAX uit zichzelf willen halen! Ontdek jouw talent tijdens het OP-festival en doe mee met een van de activiteiten. For kids only….

GEHELE DAG: OMROEP REINDONK

De publieke lokale omroep uit Horst aan de Maas doet op het festivalterrein televisieinterviews met artiesten, bezoekers en wandelaars. Alle optredens die op het podium plaatsvinden zendt de omroep uit via haar website.

16:00 PODIUM 1: BEKENDMAKING CULTUURPRIJS

De Cultuurprijs wordt sinds 2013 uitgereikt tijdens OP festival en is een blijk van waardering voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente. De jury bestaat uit Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), Jos Schatorjé (Limburgs Museum), Fred Houben (Kukeleku) en Ger van Rensch (wethouder Kunst & Cultuur).

17:05 PODIUM 1: BEKENDMAKING OPBRENGST WALK 4 THE ROSES

De deelnemers van Walk 4 the Roses finishen gedurende de dag op het festivalterrein. Het bedrag dat deze wandeltocht van 20 km in strijd tegen kanker opbrengt, wordt bekendgemaakt op het podium.